Humankind eerste touchscreengame voor Stadia

Nieuws
dinsdag, 17 augustus 2021 om 8:41
humankind
Humankind is de allereerste touchscreengame voor Stadia en deze is vanaf nu beschikbaar. De 4X strategy game is via telefoon speelbaar met touchsscreen. Dat geldt niet alleen voor de Stadia-versie van de game, maar ook de Game Pass variant.
De mogelijkheid is alleen beschikbaar voor HUMANKIND op Stadia en het is nog niet bekend of er meer games zullen volgen. Met Direct Touch heb je verschillende mogelijkheden om de game aan te sturen. Je kunt tikken, swipen en ‘knijpen’, waarbij je twee vingers op het scherm zet en ze naar elkaar toe trekt.

Direct Touch

Dat klinkt vrij eenvoudig, maar er is veel variatie in wat de besturing precies doet. Eén keer tikken betekent selecteren, je vinger op het scherm houden biedt je een preview, met twee vingers tikken betekent annuleren en met drie vingers tikken kun je het pauzemenu oproepen. Tot slot is het ook mogelijk om je vinger op het scherm te zetten en te slepen, waarbij je objecten kunt bewegen.
Het is een spannende vuurdoop, want aanraakbesturing betekent dat vertraging of haperingen eerder optreden en tot uiting komen dan wanneer je een controller gebruikt. Het is allemaal veel directer.

HUMANKIND

HUMANKIND is ontwikkeld door Amplitude Studios en bevat turn-based strategiegameplay. Je moet hierin een beschaving opbouwen en dat gaat natuurlijk gepaard met allerlei plottwists, ethische vraagstukken en historische gebeurtenissen. 
Het is een game die naast de nieuwe aanraakschermbesturing ook Stadia State Share heeft. Hiermee kun je een screenshot of een video van 30 seconden maken, waarmee je de staat kunt delen van je game (inclusief alle instellingen) en vrienden kunt uitdagen het spel ook te proberen op dat punt, met jouw instellingen.

Weinig invloed

Onze IGN Benelux-collega’s reviewden het spel en schreven er het volgende over in hun review: “Humankind beloofde erg vernieuwend te zijn en met de belofte van een miljoen beschavingen, leek dit te mooi om waar te zijn. De miljoen beschavingen die je kan maken zijn inderdaad aanwezig, maar de daadwerkelijke invloed daarvan is niet zo groot. Toch heeft Humankind enkele unieke features die het de moeite waard maken om de game te spelen, maar er had meer ingezeten.“