Life is Strange Remastered komt later zodat True Colors op tijd is

Nieuws
donderdag, 19 augustus 2021 om 11:37
LifeIsStrangeTrueColors
Bij Square Enix wordt momenteel hard gewerkt aan Life is Strange. De franchise wordt de komende tijd flink uitgebreid, want er komt een nieuwe game aan genaamd Life Is Strange: True Colours. Daarnaast heeft het Life is Strange Remastered in ontwikkeling, dat nu vertraging oploopt.
Square Enix is druk bezig met de ontwikkeling van True Colors, maar moet daardoor de Life is Strange Remaster uitstellen. In plaats van 30 september, zal de remaster nu uitkomen aan het begin van 2022.

Life is Strange Remastered

Hoewel het jammer is dat de game langer op zich laat wachten, zijn we blij dat het er vooralsnog op lijkt dat True Colors wel op tijd is. Die game verschijnt namelijk al op 10 september. Tenminste, niet op elk platform, want de Switch-editie is wel wat later.
Het is overigens niet Square Enix zelf dat de game ontwikkeld, want dat is Deck Nine. Eerder werkte die studio al aan Before the Store. True Colors draait weer om een nieuw personage en voor het eerst is het nieuwe deel niet episodisch. Blijkbaar laten we die trend achter in de 10’s, want we zien zelden nog games die episodisch zijn. Life is Strange bestaat nu uit twee hoofddelen met elk een eigen hoofdpersonage.

True Colors

True Colors heeft Alex Chen, de derde hoofdrolspeler van Life is Strange. Alex is Aziatisch-Amerikaans en kan emoties van anderen manipuleren en absorberen. We noemen dat ze Aziatisch-Amerikaans is, omdat dit in Life is Strange vaak heel relevant is: de Mexicaanse hoofdrolspeler van het vorige deel werd bijvoorbeeld geconfronteerd met de grote muur tussen Amerika en Mexico van Trump. Er wordt ook veelvuldig in gediscrimineerd, juist om gamers een greintje te laten voelen van hoe dat moet zijn, ook al zijn ze zelf geen Mexicanen. Life is Strange is er een ster in om taboe-onderwerpen pijnlijk bloot te leggen, en dat verwachten we dan ook van True Colors.
Alex Chen heeft te maken met de dood van haar broer en hoe ze hiermee omgaat. Ze gaat op onderzoek uit naar hoe het zit, maar zal daarin ongetwijfeld op andere sporen komen die waarschijnlijk meer over haar vertellen. Life is Strange: True Colors verschijnt op 10 september op PC, PlayStation 4/5, Xbox One/Series X en Stadia.