Humankind: Nieuwe ontwikkelaarsvlog Amplitude zoomt in op relaties

Nieuws
door Laura Jennydinsdag, 06 april 2021 om 20:33
humankind1
In een nieuwe ontwikkelaarsvideo van Amplitude wordt er meer uitgelegd over de verschillende verhoudingen tussen mensen in de nieuwe game Humankind. Er is veel research in gaan zitten, want het team wilde alle historisch accuraat maken. Creative Director Romain de Waubert: “We willen je een reden geven om van andere volkeren te houden, of ze te haten.”

Humankind

Humankind wordt al een strategiegame genoemd die het moet opnemen tegen Civilization, want ook deze game is een historische optekening waarin jij al een soort god de scepter zwaait. Dat betekent echter wel dat je keuzes hun gevolgen hebben waarmee je dan weer moet kunnen omgaan. Het is een droomproject van Amplitude, de studio achter Endless Space en Endless Legend, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.
Sid Meiers game wordt echter niet compleet gekopieerd, want het idee is juist om het anders aan te pakken. Het gaat in Humankind minder over jou in een god-achtige rol, het gaat meer om multicultureel leven en aanpasbaarheid wanneer er veranderingen zijn. In de onderstaande video vertelt de ontwikkelaar meer over hoe het zit met de verhoudingen en wat het hoopt dat jij uit de game haalt.

Amplitude

Het is goed dat Amplitude video’s maakt om de fans op de hoogte te houden, zeker nu de game is uitgesteld van 22 april naar half augustus. De reden hiervoor is dat in de testsessie bleek dat er meer feedback was dan de studio zo snel kon verwerken. Dat wil overigens niet zeggen dat mensen niet enthousiast zijn: het spel wordt geroemd om zijn details in de omgevingen, de personages en de objecten.
In Humankind beleef je zes verschillende tijdperken. Je begint in de prehistorie waarin je de eerste bouwstenen legt voor je samenleving, maar je tegelijkertijd moet oppassen voor mammoets. Vervolgens ga je uiteindelijk door naar een volgend tijdperk, maar moet je wel uit een lijstje met tien culturen een keuze maken wie je wil vertegenwoordigen in het volgende tijdperk. Denk aan Chinezen, Babyloniërs, Romeinen, Nubiërs, Duitsers en Egyptenaren. In totaal zijn er zestig culturen om uit te kiezen, die uiteraard allemaal met hun eigen gedrag komen en de wereld en andere volkeren op hun eigen manier beïnvloeden. Het is aan jou om dat in goede banen te leiden.
Humankind verschijnt 17 augustus op PC en Google Stadia.