Legendarische producer Jon Landau is op 63-jarige leeftijd overleden

Nieuws
zondag, 07 juli 2024 om 14:02
jon landau
Jon Landau, de Oscar-winnende producent achter kaskrakers als Titanic en Avatar, is op 63-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft bevestigd dat Landau helaas de strijd tegen kanker heeft verloren
Bron afbeelding: OLIVIA WONG/GETTY IMAGES
Bron afbeelding: OLIVIA WONG/GETTY IMAGES
Landau, geboren op 30 juli 1960 in New York, was de zoon van de producenten Ely en Edie Landau. Hij groeide op in de filmwereld en studeerde aan USC’s School of Cinematic Arts om zich voor te bereiden op een glansrijke carrière in Hollywood.
In de jaren 90 diende Landau als uitvoerend vice-president van speelfilmproductie bij Twentieth Century Fox. Zijn grootste succes was ongetwijfeld zijn werk als producent van Titanic, de eerste film die ooit meer dan 1 miljard dollar omzet wist te behalen. Deze film bleef financieel de hoogst scorende film aller tijden tot James Cameron, met wie Landau wederom samenwerkte, Avatar uitbracht in 2009.
Voor zijn werk aan Titanic won Landau een Oscar en hij verdiende nog een Academy Award-nominatie voor zijn werk aan Avatar. Naast de eerste Avatar, produceerde of co-produceerde Landau ook films als Avatar: The Way of Water, Alita: Battle Angel, Dick Tracy, Honey, I Shrunk the Kids, Solaris en meer.
Ondanks zijn ziekte bleef Landau zeer betrokken bij de toekomst van de Avatar-franchise. In 2023 hielp hij zelfs bij het delen van de eerste behind-the-scenes beelden van Avatar 3. Hij was ook zeer betrokken bij andere Avatar-projecten zoals de videogame Avatar: Frontiers of Pandora en het tot leven brengen van Pandora in Walt Disney World.
Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd. Zijn bijdrage aan de filmwereld zal niet snel worden vergeten.