Marvel's Avengers krijgt wederom een nieuwe update

Nieuws
donderdag, 12 november 2020 om 12:30
Avengers assemble 1 5f48c7729f171
Het lijkt inmiddels een trend. Een game onder de noemer Live Service game uitbrengen, met weinig content en heel veel bugs om vervolgens het eerste half jaar te focussen om de game op niveau te brengen. Ook bij Marvel's Avengers was dit helaas het geval.
De game werd geplaagd door allerlei bugs bij de release, inmiddels meer dan twee maanden geleden. Dusdanige game breaking bugs dat spelers niet verder konden met de campaign, de matchmaking niet werkte (op alle platformen), de campaign niet te herspelen was enzovoorts. Inmiddels zijn er al een aantal updates uitgekomen die de grootste bugs eruit gehaald hebben. Er is nu een volgende update beschikbaar gekomen, met veel bug fixes. Met name rondom animaties, de user interface en cut scenes waardoor je soms een checkpoint moest herstarten. De volledige update notes lees je hier.

Multiplayer heeft een boost nodig

Doordat de matchmaking vanaf het begin al stuk was, zijn op alle platformen de spelersaantallen gigantisch teruggelopen. Na de campaign draait het namelijk om samen met een groep te spelen. Op Steam zijn de spelersaantallen zelfs in piektijden met 98% teruggelopen. De ontwikkelaar lijkt nu wel op de goede weg te zijn om de game te herstellen, maar of het genoeg is weten we later. Zo zijn er weer diverse matchmaking fixes, waardoor het nog beter zou moeten werken. En daarnaast krijgen spelers nu een extra experience boost als ze de Quick Match functie gebruiken. Dit moet er voor zorgen dat spelers makkelijker met elkaar gematched worden. Laten we hopen dat het helpt.
Er zijn deze week drie nieuwe titels gelanceerd op Stadia. Geen grote verassingen, maar niet de minste titels. Lees hier welke titels gearriveerd zijn. En mis ook het nieuws niet over de overname van Codemasters. De details vind je hier.