Nieuwe touchscreenmogelijkheden komen naar Stadia door update

Nieuws
zondag, 28 maart 2021 om 14:20
StadiaAanraakscherm
Update Stadia 3.9 komt eraan voor Android en die komt met diverse vernieuwingen. Eén ervan is een nieuwe mogelijkheid om te gamen op een touchscreen. Daarnaast komen er spelersnotities bij.
Je kunt natuurlijk gamen met een controller, maar op de PC werkt Stadia ook via een muis en toetsenbord. Daar komt nu een geheel nieuwe optie bij, namelijk om spellen te spelen met een touchscreen. Zo kun je bijvoorbeeld het aanraakscherm van je smartphone gebruiken voor Stadia, bijvoorbeeld voor een potje Monopoly. Dat wordt swipen, knijpen en tikken dus. Op dit moment is dit nog niet mogelijk, want er zijn nog geen games gespot waarin de ‘direct touch’-gameplay al beschikbaar is gemaakt.

Stadia Update 3.9

Er is enorm veel om gevraagd en het is nog niet zo ver, maar we komen steeds een stapje dichterbij: Stadia op Android wordt bijna voorzien van de Android TV-app. In de update is te zien dat er een referentie in staat naar Stadia installeren op Android TV. Toch is het nog niet mogelijk om hier ook iets mee te doen. De verwachting is echter dat dat niet lang meer op zich laat wachten.
Je kunt al je gameplay opnemen, maar nu kun je dan alleen kiezen voor afspelen, pauzeren, delen en verwijderen. Binnenkort komen er knoppen bij om vijf seconden vooruit en achteruit te springen in de video, zo schrijft 9to5google. Sowieso komt de informatie over deze update niet officieel bij Google vandaan, maar uit APK-onderzoek van die site. Vaak heeft 9to5 het echter bij het rechte einde, dus waarschijnlijk klopt de informatie.

Spelersnotities

Tot slot komt Stadia versie 3.9 wel met spelersnotities. Hiermee gaat het er niet om dat je notities maakt over jezelf of je gameprestaties, maar juist over anderen. Zo kun je bij een speler een soort virtuele post-it toevoegen met daarin informatie over waar je die speler van kent. Er komt ook nog Party Chat naar Stadia, maar dit is nog steeds in een ontwikkelfase. Wel wordt dit door de update verplaatst naar een eigen gedeelte in de code, dus er wordt aan gewerkt.