Humankind uitgesteld naar augustus

Nieuws
zondag, 28 maart 2021 om 9:00
maxresdefault 1 5f907299d0f68
De strategiegame Humankind leek één van de grote titels te zijn die in april op Stadia zou verschijnen. Helaas bereikte ons het bericht dat de game uitgesteld is naar augustus voor zowel Stadia als de PC.
Humankind is de eerste echte 4x strategie game die naar Stadia komt, als alternatief voor de bekende Civilization reeks. In 2020 werd er zelfs een demo gelanceerd die meteen als open bèta gelde om feedback op te halen. Dit bleek een groot succes. Nu blijkt dat, na nog een bèta periode, er nog genoeg te verbeteren valt aan de game. De ontwikkelaar wil liever de tijd nemen om de ervaring nog te verbeteren, in plaats van een vluchtige release in april. Humankind zal nu op 17 augustus uitkomen. Spelers die inmiddels de game gereserveerd hebben, krijgen gratis twee extra avatars.

Veel uitgestelde games

De laatste tijd leek het even rustig, maar Humankind is de volgende game in een lange rij uitgestelde games. Gezien de pandemie die momenteel over de wereld raast, is het niet onverwachts. De werkomstandigheden lijden er vaak toe dat ontwikkeling in een trager tempo gaat. Ongetwijfeld hebben ontwikkelaars en uitgevers gezien wat er gebeurt met games die toch lanceren. Nog vier maanden extra wachten, maar dan kunnen we eindelijk toch aan de slag met de eerste strategie game.
Heb je deze week de aankondiging rondom Resident Evil gemist? Bekijk dan hier snel het nieuws, zodat je nog gebruik kunt maken van deze bijzondere aanbieding.