Record: Deze week brengt tien nieuwe games naar Stadia

Nieuws
woensdag, 31 maart 2021 om 9:00
outriders 5f801ef8eee5e
We wisten dat dit een drukke week voor Stadia ging worden als het op games aankwam, maar er is zowaar een record verbroken. Er komen tien nieuwe games naar Stadia.
Sinds de lancering zijn er nog nooit zoveel games naar Stadia gekomen. Het betreft deze week wel tien nieuwe games. Van een aantal games wisten we al af. Zo is Outriders al enige tijd geleden aangekondigd en ook Disco Elysium. Maar er komen ook een aantal games die nog niet verwacht werden. De games die we deze week kunnen verwachten zijn:
Vanaf 30 maart:
Killer Queen Black: Deze game werd eerder al door ons ontdekt middels een PEGI rating en later officieel aangekondigd zonder release datum. Maar nu is de game daar. In deze competitieve online game neem je het op tegen drie andere spelers om jouw bijenkolonie te beschermen. Het beste nieuws? De game komt met cross play!
Trine 4: The Nightmare Prince: Ook deze game is eerder al aangekondigd door Google maar zonder releasedatum, en deze week is het zover. In deze co-op platform game, ga je alleen of met drie vrienden aan de slag om allerlei puzzels op te lossen. Een geweldige game om met vrienden te spelen.
Disco Elysium: The Final Cut: Deze game werd vooralsnog alleen op Steam uitgebracht, maar is één van de meest gewaardeerde RPG's van de afgelopen jaren. Je speelt een detective en moet middels dialogen allerlei misdaden opsporen. Redelijk uniek voor een RPG. Er is geen gevecht systeem. Je moet met je andere vaardigheden de zaken oplossen.
Vanaf 31 maart:
Nanotale - Typing Chronicles: In het vervolg op het eerder vrijgegeven Epistory Typing Chronicles, speel je wederom in een rpg waar je met het typen van woorden je missies moet voltooien. De game is vanaf vandaag beschikbaar.
Vanaf 1 april:
Resident Evil 7 Biohazard Gold Edition: De Resident Evil serie komt met een knal binnen op Stadia. Het zevende deel in de serie is meteen beschikbaar via Stadia Pro en is tevens het eerste deel waarin je in een first person view speelt. Bereid je voor op zombies, heel veel zombies.
Ys VIII: Lacrimosa of DANA: En 1 april markeert meteen de dag waarop een andere razend populaire Japanse serie zijn entree maakt. Ys VIII komt meteen beschikbaar als Stadia Pro game. Benieuwd waarom deze serie al decennia furore maakt onder Japanse gamers? Check de game dan snel.
Outriders: Eén van de grootste titels die deze week uitkomt is Outriders. In deze gloednieuwe Looter Shooter, die een day 1 release kent op Stadia, ga je alleen of met twee vrienden een nieuwe wereld verkennen. Het beste nieuws is dat deze game cross play heeft, dus maak je geen zorgen over de multiplayer populatie.
Cosmic Star Heroine: Van de makers van Cthulhu Saves Christmas, komt nu een andere game met net zoveel charme. Cosmic Star Heroine is een JRPG met een frisse kijk op het gevecht systeem. 
Kemono Heroes:  Een complete verrassing is de co-op game Kemono Heroes. Er was nog geen enkele vermelding of hint van deze game voor Stadia, maar toch arriveert deze game plotseling. Het is een klassieke side scroller beat em up, waarvan er zeker nog wel één bij past op Stadia.
Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3: En de afsluiter van deze week is de volgende Japanse game serie. Legend of Heroes; Trails of Cold Steel 3 is ook een razend populaire game onder Japanse game fans. Het aanbod in dit genre groeit dus hard. Een uitbreiding naar Japan lijkt er zeker aan te komen.