Legend of Keepers arriveert op 29 april

Nieuws
donderdag, 01 april 2021 om 12:15
legend of keepers
April wordt een grote maand voor Stadia, met veel day 1 releases van AAA titels. Maar de indie games moeten we ook zeker niet vergeten. Ook de indie game Legend of Keepers komt deze maand naar Stadia en wel de 29e.
Dat Legend of Keepers naar Stadia komt is trouwens niet onbekend. We hebben de game al een tijdje geleden gespot met een USK leeftijdsclassificatie. Nu bijna een half jaar later komt de game dan eindelijk. Samen met een release op de Nintendo Switch is de game vanaf 29 april beschikbaar op Stadia. In deze combinatie van het Roguelike genre en sim games, is het jouw taak om een 'Dungeon' te beheren. Dit keer speel je niet als helden, maar moet je de schatten in de dungeon juist beschermen tegen dungeons. Je huurt monsters en andere minions in om de helden af te weten, terwijl je jouw dungeon zo sterk mogelijk maakt met allerlei vallen. De game lijkt duidelijk inspiratie uit de klassieker Dungeon Keeper te putten. Hieronder vind je de aankondigingstrailer en gameplay beelden.

Leeftijdsclassificaties bevestigen weer hun nut

We melden het hier vaker als games ontdekt worden via de leeftijdsclassificaties van USK, PEGI of ESRB. Alhoewel geen officiële bevestiging van een aankomende game, wordt hiermee nogmaals eens bevestigd dat het zeker een goede bron van informatie is. De game is bijna zes maanden geleden aangekondigd, wat ook maar eens laat zien dat er geen goede voorspelling te doen is over de tijd die tussen een release en een leeftijdsclassificatie zit. Zo is er misschien nog hoop voor al die andere titels die vele maanden geleden aangekondigd zijn.
Heb je al gezien wat de Stadia Pro titels voor April zijn? Zo niet, dan kun je deze hier alsnog bekijken. En deze week brengt ook een record aantal nieuwe games naar Stadia. Hier vind je het hele overzicht.