Stadia exclusive Outcasters krijgt een nieuwe uitgever

Nieuws
woensdag, 19 mei 2021 om 9:00
Outcasters
Eind vorig jaar kwam Outcasters als één van de eerste Stadia exclusieve games uit. De game werd met veel bombarie onthaalt en kreeg aandacht van verschillende populaire YouTubers. Het was ook de eerste game die Crowd Play in bètavorm ondersteunde. Er is nu een nieuwe uitgever voor de game gevonden.

Outcasters krijgt een nieuwe uitgever

De reden is hiervoor vrij simpel. Op 1 februari besloot Google om zelf geen games meer te maken en uit te geven. Wat er vervolgens gebeurde is dat games waarvan Google wel de uitgever was, zonder ontwikkelteam kwamen te zitten. Met name Journey To The Savage Planet ondervond hier enorm veel hinder van, door een aantal game breaking bugs. Outcasters is nu dus overgenomen door de uitgever Warchest Ltd. Zij zullen vanaf nu zorg draaien voor de ondersteuning van de game en verdere zaken. De ontwikkelaar is nog steeds Splash Damage.

Komt Outcasters nu ook naar andere platformen?

De vraag die meteen opkomt is of Outcasters nu ook naar andere platformen komt? Die kans is nu in ieder geval flink toegenomen, tenzij Google een exclusiviteitsdeal bedongen heeft. Outcasters was in het begin zeer populair maar zoals veel multiplayer games op Stadia werd het al snel lastig om andere spelers te vinden met de matchmaking. Terwijl de game veel potentie heeft als multiplayer game. Het uitbrengen op andere platformen, met cross play, zou weleens goed kunnen uitpakken voor de Stadia versie van de game.
Er is gisteren weer een nieuwe game aan GamePass toegevoegd. Je kunt hier lezen welke game dat was. Er lijkt ook een nieuwe game naar Stadia onderweg te zijn. Je kunt hier checken welke dat is.