Deze game voor kinderen is onderweg naar Stadia

Deze game voor kinderen is onderweg naar Stadia

De laatste dagen verschijnen er plots allerlei hints en aankondigingen voor nieuwe games voor Stadia. Er is weer een nieuwe leeftijdsclassificatie gevonden voor een nieuwe game. Ook dit keer betreft het weer een game gericht op een jonger publiek.

Gigantosaurus The Game

De leeftijdsclassificaties van PEGI, USK en ESRB zijn een goede bron om aankomende Stadia-games te spotten. Er is nu wederom een leeftijdsclassificatie voor een nieuwe Stadia-game gevonden, zo meldt de website StadiaSource. Het gaat om Gigantosaurus The Game, gebaseerd op de Netflix kinderserie Gigantosaurus. In deze race- en platformgame is het jouw taak om het land van de dinosaurussen te redden. Het valt op dat Google al langere tijd bezig is om veel games binnen te halen die voor kinderen geschikt zijn. Zo ontdekten we enkele dagen geleden ook deze game. Er zijn ook veel games onderweg van kinderseries die te zien zijn op Nickelodeon. Hieronder vind je de oorspronkelijke aankondigingstrailer van de game voor een beter beeld.

Leeftijdsclassificaties zijn geen garantie

Het moet wel even gezegd worden dat de leeftijdsclassificatie geen garantie zijn. Het is wel een verplichte stap in het uitgeversproces voor Stadia, waardoor je vaak van te voren ziet dat een uitgever stappen onderneemt om de games op Stadia te krijgen. Of dit uiteindelijk lukt is nog maar de vraag. Zo wachten we nog steeds op Football Manager 2021, al lijkt deze game ook niet meer te komen. En zijn de Mafia-games nog steeds nergens te bekennen. Soms duurt het dagen, maar soms ook maanden voor games daadwerkelijk uitkomen.

Google heeft inmiddels, na alle negatieve persberichten, laten weten dat we ons geen zorgen hoeven te maken om Stadia. Je leest hier wat Google te zeggen had. Er is ook bekendgemaakt dat Xbox Gamepass er weer een grote titel vanaf dag 1 bijkrijgt in de catalogus. Je leest hier welke game het betreft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer