'Stadia krijgt binnenkort pre-orders en berichtensysteem'

Nieuws
vrijdag, 14 augustus 2020 om 17:01
2dd25c025139183eada04621f92e1db8
In de code van de Stadia-app is ontdekt dat Google binnenkort pre-orders zal mogelijk maken voor de dienst. Je zal daarnaast ook berichten naar je vrienden kunnen sturen om zo af te spreken om te gamen.

Pre-orders

Stadia krijgt de laatste tijd aan een hoger tempo nieuwe functies. de Stadia werkt nu op alle Android-telefoons, de controller werkt draadloos in alle gevallen en je kan ook gamen met mobiele data. Bij de meeste van deze functies kregen we vooraf aanwijzingen te zien die zijn gelekt in de code van de Stadia-app voor telefoons, en nu zijn er opnieuw aankomende functies opgedoken, dat weet 9To5Google.
Stadia krijgt als eerste een systeem met pre-orders. Je zal dus games vooraf kunnen bestellen, en die info verschijnt dan in de app bij 'Aankopen & abonnementen'. Google heeft ook een erg soepel beleid wat het annuleren van die pre-orders betreft. Volgens de gelekte informatie kan je je pre-orders te allen tijde stopzetten voor het spel beschikbaar komt, en de betaling vindt pas plaats bij de release.

Berichten en online status

Naast de pre-orders is er nog een andere welkome functie: de mogelijkheid om simpelweg in de Stadia-app berichten te sturen naar je vrienden. Je kan zo eenvoudiger afspreken om samen te gamen zonder dat je de Stadia-app hoeft te verlaten. Je krijgt gewoon meldingen zodra je een bericht ontvangt, en storende berichten kan je rapporteren.
Verder komt Google met veranderingen voor de online status van gamers. Met die status kan je nu jezelf als 'online', 'offline' of 'inactief' weergeven. Je kan dan ook zien welk spel je vrienden spelen. Stadia krijgt een nieuwe status genaamd 'looking for party' waarmee je je vrienden aanspoort om een game-verzoek te sturen en samen te spelen. Tot slot is er ook nog 'streaming' waarmee je kan aangeven dat je een spel streamt op YouTube. Je vrienden zien dan ook welke game je streamt. Mogelijk komt er in de toekomst dan ook een manier om in één klap die stream op YouTube te bekijken als je merkt dat één van je vrienden live is.
Wat denk jij van deze gelekte Stadia-functies? Zijn het belangrijke nieuwigheden? Heb jij al Stadia-games gestreamd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.