Stadia krijgt eindelijk een zoekfunctie plus nog twee nieuwe functies

Nieuws
donderdag, 29 april 2021 om 12:15
Stadia 7
Inmiddels is Google Stadia ruim anderhalf jaar op de markt, maar een aantal belangrijke functies werden nog gemist. Hier komt vanaf nu verandering in, omdat Google onder andere een zoekfunctie toevoegt.
Je zou eigenlijk denken dat het een slechte 1 april grap is, maar zolang Google Stadia uit is ontbreekt er een zoekfunctie. Ironisch genoeg is het bedrijf ooit groot geworden dankzij de zoekengine van Google zelf. Nu komt daar eindelijk verandering in, want vanaf nu wordt de zoekfunctionaliteit binnen de Stadia Store uitgerold. Het is dus mogelijk om vanaf nu te zoeken naar games in de Stadia Store, waarbij je naast zoekresultaten ook meteen andere voorgestelde games ziet. Daarnaast komt er ook de mogelijkheid om in je eigen bibliotheek je games te sorteren, waarvoor je hieronder een voorbeeld kunt zien.

Activiteiten delen

Dat is niet alles. Alhoewel bovenstaande functies meteen uitgerold worden en alle spelers binnen een week moeten bereiken, zijn er ook een aantal nieuwe features onderweg die nog een aantal weken op zich laten wachten. Als eerste de Activity Feed. Hier zie je alle screenshots en videos die jou vrienden gemaakt hebben en kun je dus op de hoogte blijven van wat jouw vrienden spelen. Ook wordt het binnenkort mogelijk om in bulk je eigen screen of video captures te beheren en te verwijderen, een functie waar al lang om gevraagd werd.
Inmiddels zijn de Stadia Pro games voor Mei ook bekend gemaakt. Benieuwd welke dat zijn? Je leest het hier. En de cloud gaming dienst van Playstation krijgt ook een flinke upgrade. Check hier wat je kunt verwachten.