PS Now gaat 1080P resolutie ondersteunen

Nieuws
maandag, 26 april 2021 om 12:30
PS Now
Alhoewel we bij cloud gaming diensten vaak aan Stadia en Game Pass denken, zijn er meerdere varianten op de markt. Ook Sony heeft al heel lang een cloud gaming dienst, welke eindelijk een upgrade lijkt te krijgen. Binnen enkele dagen wordt namelijk 1080p ondersteunt.
Een bijzonder feitje is dat PlayStation Now eigenlijk één van de eerste cloud gaming diensten is. Voor Stadia, Game Pass en GeForce Now was er al jaren Playstation Now. De dienst bevat zelfs een indrukwekkende catalogus die met Game Pass kan concurreren. Alleen technisch gezien staat de dienst al jaren stil. Er kan namelijk maar tot 720p gestreamed worden en zelfs dan betreft het vaak een wisselende performance. Maar Sony heeft nu eindelijk een verbetering van de streaming mogelijkheden aangekondigd. Binnen nu en enkele dagen wordt ondersteuning voor 1080p uitgerold. Zo kun je eindelijk op je TV ook in Full HD streamen en ben je af van het korrelige 720p. Hieronder vind je de tweet van Sony ter bevestiging.

PlayStation Now will begin rolling out support for streaming 1080p capable games this week. The rollout will occur over the next several weeks across Europe, US, Canada, and Japan, where PlayStation Now is available.

Image
4.2K
Reply

Waarom nu?

Waarom komt Sony daar nu pas mee vraag je jezelf misschien af. Waar Google al vlekkeloos 4K streaming aanbied en Microsoft al enige maanden de markt agressief betreed, lijkt het misschien alsof Sony te passief geweest is. Misschien komt het omdat Sony enkele maanden geleden een deal met Microsoft gesloten heeft om van de Azure servers gebruik te maken. Sony is in tegenstelling tot Google en Microsoft geen specialist in Cloud infrastructuren, waardoor het moeilijk concurreren is. Door gebruiker te maken van Azure servers, van de concurrent Microsoft nota bene, lijken ze eindelijk stappen te kunnen maken om een stabielere ervaring te bieden. Laten we hopen dat ook Sony de concurrentiestrijd aangaat met Microsoft, Google en Amazon. Heb jij PS Now al geprobeerd?
Heb je de launch trailer van de nieuwste Immortals: Fenyx Rising uitbreiding gemist? Dan kun je deze hier alsnog checken. En de Guardian Games zijn losgebroken in Destiny 2. Check hier wat er te doen is.