Starfield en Flight Simulator toch naar Xbox One via xCloud

Nieuws
door Laura Jennydonderdag, 17 juni 2021 om 13:50
xboxseriesx
Microsoft heeft aangekondigd dat het zijn clouddienst xCloud gaat gebruiken om Xbox Series X-games speelbaar te maken op Xbox One. Dat is enorm goed nieuws, omdat het direct invloed heeft op de levensduur van die console. Nu je er games op kunt spelen die eigenlijk voor next-gen zijn, heb je er waarschijnlijk langer plezier van.

xCloud op Xbox One

Het is nog niet duidelijk of alle games voor Xbox Series X nu ook naar Xbox One komen via xCloud, maar verwacht wordt van niet: immers wil Microsoft ook veel stuks blijven verkopen van zijn nieuwe console. Wel heeft het al twee games aangekondigd die via de cloudgamedienst naar Xbox One komen: Microsoft Flight Simulator en Starfield. Die eerste is opmerkelijk, want die zou eigenlijk al naar Xbox One komen. Echter heeft Microsoft die console gaandeweg uit de communicatie rondom Microsoft Flight Simulator gehaald.
Het is positief om te zien dat het spel nu alsnog zijn opwachting maakt op de vorige gen van Microsoft. Op Xbox Wire zegt Xbox Wire-hoofd Will Tuttle: “Voor de miljoenen mensen die vandaag op Xbox One-consoles spelen, kijken we ernaar uit om meer te delen. We willen meer delen over hoe we veel van deze next-gen games, zoals Microsoft Flight Simulator, naar je console zullen brengen via Xbox Cloud Gaming, net zoals wij doen met mobiele apparaten, tablets en browsers.”

Microsoft Flight Simulator

Op dit moment is het verschil tussen Xbox One en Xbox Series X qua game-uitgaves nog klein: de meeste games komen op beide consoles uit. Echter leert de geschiedenis ons dat de vorige Xbox op een bepaald moment steeds minder wordt ondersteund. Dat kan nu worden afgevangen door xCloud. Of Xbox Flight Simulator meteen op Xbox One beschikbaar is als hij ook naar Xbox Series X komt, valt te betwijfelen. De xCloud-mogelijkheid komt ‘later dit jaar’, terwijl de game al op 27 juli verschijnt.