Transformers: Battlegrounds heeft een leeftijdskwalificatie voor Stadia

Nieuws
woensdag, 14 juli 2021 om 11:57
TransformersBattlegrounds
Transformers: Battlegrounds is een game voor 10 jaar en ouder, als we de ESRB-rating mogen geloven. Nu is dat op zich niet heel interessant, maar wel dat het spel dus blijkbaar wel naar Stadia zal komen.

Transformers: Battlegrounds op Stadia

Deze Transformers-actiegame verscheen al eerder op andere platforms, namelijk in oktober 2020. Nu is het binnenkort dus waarschijnlijk ook de beurt aan Stadia. Het gaat om een top-down game waarin je Autobots bestuurt door grids waarin vijanden op je staan te wachten. Deze moet je vervolgens in turn-based gevechten trotseren. De aarde wordt namelijk weer eens vol Decepticons en Bumblebee en zijn vrienden moeten zorgen dat er weer vrede komt in het universum.
De game komt van Outright en kan alleen of in multiplayer worden gespeeld. De omschrijving van het spel is als volgt: “Stel je squadron samen en strijd in een turn-based tactische oorlog die zal woeden van Central City tot Cybertron zelf. Je hebt zowel kracht als strategie nodig om de duivelse Decepticons te slim af te zijn. Kies de Transformers-personages en hun capaciteiten om de komende strijd te domineren. Optimus Prime, Grimlock en meer bekende Transformers staan klaar om je te helpen."
"Gebruik elke omgeving in je voordeel, zoek dekking in woestijnzandstormen, ontwijk Cybertons Energon-stormen en vecht tegen je vijanden in stadsstraten. En vul je Energon-meter om krachtige Ultimate Abilities te ontketenen die de felste vijanden verpletteren. Met intuïtieve bediening en drie moeilijkheidsgraden, is de grootte van de uitdaging die voor je ligt aan jou.”

Decepticons versus Autobots

De multiplayermodi zijn onder andere Capture the Flag, Horde en Last Stand. Het gaat om lokale multiplayer, dus niet online. In de onderstaande IGN-video zie je hoe de game eruit ziet en wat je er zoal van kunt verwachten. De game is enorm kleurrijk en wat kinderlijk. Maar, dus ook weer niet te kinderlijk, aangezien de ESRB-rating aantoont dat het voor kinderen onder de 10 jaar toch een wat griezelige of anderzijds te spannende game blijkt te zijn.