Stadia voor Android TV scoort 50.000 downloads in minder dan twee weken

Stadia voor Android TV scoort 50.000 downloads in minder dan twee weken

Stadia is sinds eind juni eindelijk beschikbaar voor Android TV en dat heeft geresulteerd in een flink aantal downloads voor de app.

50.000 downloads

Googles Stadia-gamestreamingplatform is sinds 23 juni beschikbaar voor Google TV en Android TV. Android TV is het besturingssysteem voor smart-tv's en settop-boxen waardoor deze apparaten Android-apps kunnen draaien. Google TV draait op Googles eigen Chromecast met Google TV. Dat is een HDMI-dongle met een afstandsbediening en Google TV.

TruthOvercomesLies op Reddit merkt op dat Stadia voor Android TV erin geslaagd is de mijlpaal van 50K+ downloads in de Google Play Store te bereiken. Dat betekent dat de app in minder dan twee weken tussen de 50.000 en 99.999 keer is gedownload. Ter vergelijking: de teller van de Stadia-app voor Android staat sinds november 2019 op meer dan 1.000.000 downloads.

Stadia voor Android TV scoort 50.000 downloads in minder dan twee weken

Aan de slag Google Stadia voor Google TV en Android TV

De volgende apparaten hebben toegang tot het gamestreamingplatform Stadia. Om te checken of jij op je Google TV-dongle of Android TV-mediaspeler of smart-tv met Android TV toegang hebt tot Stadia, ga je naar de Play Store en zoek je naar de Stadia-app.

  • Chromecast met Google TV
  • Hisense Android TV's (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD Streaming Stick en UHD Streaming Device
  • Philips 8215, 8505, en OLED 935 / 805 Series Android TV's
  • Xiaomi Mi Box 3 en Mi Box 4

Kun je de app op jouw Android TV-apparaat niet aan de praat krijgen? Dan kun je alsnog met het gamestreamingplatform aan de slag door de Stadia-app te installeren vanuit de Play Store en gebruik te maken van de experimentele ondersteuning. Android TV-apparaten hebben tevens een compatibele Bluetooth-controller of de eigen Stadia-controller van Google nodig om Stadia te spelen.

Lees meer over:
Google Stadia Stadia Android TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer