5 nieuwe games voor xCloud in tweede helft april, dit zijn ze

Nieuws
door Jerry Frederikwoensdag, 21 april 2021 om 9:00
xboxgamepass
Iedere maand wordt de catalogus van Xbox Game Pass vernieuwd, op verschillende momenten van de maand. Inmiddels zijn de volgende reeks aan games van de maand April aangekondigd, waarvan er vijf naar xCloud komen.
xCloud is het cloudgaming onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate. Vooralsnog kun je, indien je geen PC of Xbox hebt, met een Android-apparaat games in de cloud spelen voor een vast bedrag per maand. In tegenstelling tot Stadia, krijg je bij lidmaatschap van Game Pass een hele bibliotheek aan games tot je beschikking, en dat concept is vergelijkbaar met Netflix. Met als enige nadeel dat, net als Netflix, de games uiteindelijk ook uit de catalogus kunnen verdwijnen. Inmiddels is de catalogus immens met diverse day 1-toevoegingen, zoals bijvoorbeeld Outriders sinds 1 april. De xCloud catalogus biedt je veel waar voor je geld. En nu komen daar de volgende games bij:
  • MLB: The Show - Vanaf vandaag
  • Second Extinction - Vanaf 28 april
  • Destroy All Humans - Vanaf 29 april
  • Fable III - Vanaf 30 april
  • Fable Anniversary - Vanaf 30 april

Microsoft positioneert zich sterk

Wat enorm opvalt de laatste maanden, is dat Microsoft heel hard inzet op de GamePass abonnementsdienst. Hiermee lijkt Microsoft op meerdere fronten de concurrentiestrijd aan te gaan, met succes. Aan de ene kant is er Sony dat inmiddels moeite heeft om bij te benen met grote aankondigingen, al is de kwaliteit vaak wel heel hoog. Daarnaast verklaart Microsoft ook de oorlog aan cloudgaming-concurrenten als Google Stadia, Amazon Luna en Nvidia GeForce Now. Het zijn interessante ontwikkelingen, die we de komende maanden actief zullen volgen.
In ander nieuws heeft Microsoft ook bekend gemaakt dat ze gaan starten met een bèta van xCloud op iOS en Windows 10 apparaten. Hier lees je meer. En Spiritfarer heeft inmiddels een eerste gratis update ontvangen. Check hier de details.