Code Stadia-app hint naar nieuwe bonussen en Google TV

Nieuws
woensdag, 21 april 2021 om 10:00
stadiaupdate
Ondersteuning van Stadia in Google TV komt eraan, naast exclusieve avatars en bonussen voor spelers die hun vrienden met Stadia laten kennismaken.

Google Stadia 3.12

De verbeteringen werden en ontdekt in de APK-insight-post van 9to5Google. Daarin doken ze in de code van versie 3.12 van de Stadia-app op Android. Allereerst is daar ontdekt dat Google komt met beloningen. Als je een speler uitnodigt om Google Stadia te gebruiken, dan krijg jij daar een twee maanden durende proefperiode van Stadia Pro bij. Normaal krijg je dit maar een maand. Je krijgt bij het doorverwijzen een gratis maand Pro in je account zodra je vriend voor zijn eerste maand betaalt. Nu krijg je er in de nieuwe update twee extra beloningen bij: eentje is een coupon met 50 procent korting voor een Stadia Controller als je die in de Google Store koopt.
De andere is een exclusieve avatar voor je account. De nieuwe avatar is ook al bekend en is welkom, want dat is sinds de launch van Stadia in 2019 niet voorgekomen. Het gaat om een Stadia Controller met een kroon en een schattig knipogend gezichtje.
Het wordt al heel lang beloofd, maar we hebben het nog niet mogen zien: Stadia-ondersteuning voor apparaten met Android TV, of de Chromecast met Google TV. Het lijkt een heel logische integratie, maar het blijkt een moeilijke in de praktijk. Ook in deze update zien we dat Google die ondersteuning steeds meer ontwikkelt, maar dat is al vele maanden zo. Er staat in Stadia-versie 3.12 een paar keer een referentie naar het gebruik van Stadia vanaf Google TV.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Google Assistent

Aan de andere kant werkt het wel heel anders, waardoor het mogelijk meer werk is om het voor elkaar te krijgen. Stadia’s ondersteuning voor de Google Assistent wordt bijvoorbeeld anders op Google TV dan op Chromecast Ultra. De controller-Assistent werkt dan namelijk niet, je moet bij Google TV echt je televisie of de Chromecast-afstandsbediening gebruiken. Het lijkt er bovendien op dat er twee volumenkanalen komen.
Party Chat en de mogelijkheid om in een keer een hele groep captures te verwijderen lijken ook naar de app te komen. Het kan echter ook zijn dat deze genoemde mogelijkheden nooit naar Google Stadia komen, maar het is wel duidelijk dat Google ermee bezig is.