Spiritfarer ontvangt eerste gratis update, dit is nieuw

Nieuws
dinsdag, 20 april 2021 om 17:15
Spiritfarer Keyart 5f23de95f127b
Spiritfarer is één van de grootste verrassingen onder de indie-games van vorig jaar. De game kwam redelijk geruisloos uit maar ontving veel lof, ook van ons. Er komen ook een aantal gratis updates aan, waarvan de eerste nu beschikbaar is.
In Spiritfarer is een game waarin de dood centraal staat, en het is namelijk jouw taak om overledenen naar het hiernamaals te begeleiden. Dit doe je in een kleurrijke wereld waarin dit serieuze onderwerp ook van alle kanten belicht wordt. In onze review kun je lezen hoe dat uitpakt. Nu, meer dan een half jaar na release, komt de ontwikkelaar met de eerste gratis content-update. Er zijn er in totaal drie gepland, waar je hier meer over kunt lezen. Er is een nieuw personage toegevoegd om te ontdekken, inclusief een groter achtergrondverhaal voor het hoofdpersonage. Hieronder vind je de trailer.

Het goede voorbeeld

De aankondiging voor nieuwe content kwam maanden na de release van de game. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het succes van de game en de financiële gevolgen hiervan, bijgedragen hebben aan deze plannen. Al is Spiritfarer een bescheiden game, toch geeft deze ontwikkelaar het goede voorbeeld, want hij zorgt er namelijk voor dat deze nieuwe content volledig gratis is als je de game gekocht hebt. Waar diverse uitgevers er voor kiezen om betaalde content uit te brengen, worden we hier rijkelijk verwend. De volgende content updates staan gepland voor de zomer en herfst van dit jaar.
De MMO The Elder Scrolls Online voert binnenkort een belangrijke wijziging door voor hun in-game store. Je leest hier de details. En mis je kans niet om mee te doen aan de xCloud bèta. Hoe je hier kans op maakt, kun je hier teruglezen.