xCloud beta begint op Windows 10 en iOS

xCloud beta begint op Windows 10 en iOS

Eén van de grootste struikelblokken waar streamingdiensten als Stadia, Amazon Luna, Geforce Now en xCloud tegenaan liepen, was de restrictie op iOS-apparaten. Daar is nu voor xCloud een oplossing voor gevonden, waar Microsoft binnenkort mee gaat testen. De clouddienst werkt dan ook meteen op Windows 10.

Zoals we eerder ook al voor Stadia konden melden, heeft Microsoft eindelijk een oplossing gevonden voor het afspelen van xCloud op iOS-apparaten. Het is niets innovatief, want vrijwel iedere concurrent gebruikt het, maar het werkt wel. Microsoft laat je xCloud-games simpelweg via de browser spelen. Hierdoor is het mogelijk voor xCloud om de regels van de App Store te omzeilen, en zo toch beschikbaar te komen voor Apple-apparaten. En ook Windows 10 profiteert hiervan. xCloud komt namelijk ook in bètavariant naar Windows 10 via dezelfde methode. Het wordt dan ook mogelijk om de dienst in 1080p af te spelen.

xCloud beta begint op Windows 10 en iOS

Niet meteen voor iedereen beschikbaar

Vooralsnog verschijnen deze nieuwe mogelijkheden in bèta, nadat deze intern bij Microsoft langdurig getest is. Slechts een kleine groep mensen met een GamePass Ultimate-lidmaatschap worden uitgenodigd om deel te nemen, maar Microsoft wil de komende maanden de dienst wel snel uitbreiden naar grotere groepen gebruikers. Zo ligt Microsoft op koers om de oorspronkelijke planning te halen voor de uitrol van Windows 10- en iOS-support, wat deze zomer officieel moet gebeuren.

Deze week komt ook de derde en laatste uitbreiding voor Immortals: Fenyx Rising. Je kunt hier de details lezen. En vanaf 1 mei kun je ook via Stadia de gratis Resident Evil Village demo checken. Lees hier meer.

Lees meer over:
Microsoft xCloud

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer