Xbox cloudgaming gelanceerd voor iedereen met Game Pass Ultimate

Nieuws
donderdag, 01 juli 2021 om 13:29
game pass
Microsoft zet met de deuren van Xbox cloudgaming open voor het grote publiek. Alle Game Pass Ultimate-abonnees kunnen nu games streamen via de browser op pc of met hun telefoon. Microsoft heeft ook de prestaties van zijn clouddienst verbeterd.
Microsoft zet stappen voorwaarts met zijn Xbox Cloud Gaming-dienst. Iedereen die geabonneerd is op de Xbox Game Pas Ultimate kan straks games streamen vanuit de Azure-cloudservers. Dat kan als je gebruik maakt van een computer of telefoon. Xbox Cloud Gaming werkt via de browsers Edge, Chrome en Safari, en zowel op Android als iOS. 
Met Game Pass Ultimate krijg je toegang tot een bibliotheek van meer dan 100 games. Je kan lid worden via Xbox.com/play, en hier kan je bekijken welke titels inbegrepen zijn. Microsoft vult de gamebiblioteek regelmatig aan, en je krijgt ook toegang tot EA Play, het game-abonnement van Electronic Arts. Je kan op Xbox of pc spelen en dan later die save files laden wanneer je gamet via de cloud.

Beperkt tot 1080p-resolutie

Xbox Cloud Gaming is nog steeds in bèta, en gamen kan met een controller die je via bluetooth of usb verbindt. Al zijn er ook zo'n 50 titels titels die touchbediening ondersteunen, vergelijkbaar met de manier waarop Stadia dat doet. Microsoft zegt dat het de hardware van zijn servers inmiddels heeft verbeterd en dat games nu op de cloud draaien met specificaties die ook bij de Xbox Series X te vinden zijn.
Daarin verschillen Microsoft en Google van strategie. Google beoogt om met Stadia de mogelijkheden van klassieke consoles te overstijgen, terwijl Microsoft de ervaring gelijk trekt. Voorlopig kan je nog enkel streamen met een resolutie van 1080p en 60 frames per seconde. He tis niet bekend of Microsoft in de nabije toekomst plannen heeft om streamen in 4K mogelijk te maken.
Eerder raakte ook bekend dat Microsoft speciaal games gaat ontwikkelen die op maat zijn van cloudgaming. Ga jij Xbox Cloud Gaming proberen? Is het abonnement van Microsoft interessanter dan wat Google biedt met Stadia? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.