Nieuwe miniserie Lady in the Lake: Waar moedige journalistiek en onopgeloste moorden samenkomen

Films & Series
donderdag, 11 juli 2024 om 6:00
lady in the lake
De gloednieuwe miniserie Lady in the Lake, gebaseerd op de gelijknamige roman van Laura Lippman, neemt ons mee naar het Baltimore van de jaren '60. We volgen Maddie Schwartz, een huisvrouw en moeder die haar leven drastisch omgooit om journaliste te worden. Ze stort zich op de onopgeloste moord op Cleo Sherwood, een jonge Afro-Amerikaanse vrouw.
Maddie's zoektocht naar de waarheid brengt haar in een wereld van racisme, corruptie en verborgen geheimen. Ze ondervindt tegenwerking van de politie en de gemeenschap, die liever de zaak vergeten. Ondanks de obstakels zet Maddie door, vastberaden om gerechtigheid te bepleiten voor Cleo.
Naast het boeiende misdaadverhaal, belicht Lady in the Lake ook belangrijke thema's als raciale ongelijkheid, feminisme en de kracht van journalistiek. De serie belicht deze thema's op een subtiele en genuanceerde manier, waardoor het een pakkende en tot nadenken stemmende kijkervaring wordt.
De cast van Lady in the Lake is ijzersterk. Natalie Portman (Black Swan, Thor) schittert als Maddie Schwartz, een vrouw die op zoek is naar een nieuwe identiteit en vastbesloten is om iets zinvols met haar leven te doen. Moses Ingram (The Queen's Gambit) speelt Cleo Sherwood met een ontroerende kwetsbaarheid.
Lady in the Lake is een meeslepende miniserie met een sterk acteerensemble, een pakkend verhaal en belangrijke thema's. De serie is zeker een aanrader voor fans van misdaadthrillers, maar ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse geschiedenis en de strijd voor raciale gerechtigheid.
Lady in the Lake (2024) on IMDb
De serie bestaat uit 7 afleveringen en is vanaf 19 juli hier te zien op Apple TV+. Wil je weten wat er dagelijks nieuw is op Apple TV+, of op de andere streamingdiensten, volg dan de dagelijkse updates op NieuwDezeWeek. Kijk voor Nederland hier en voor België hier.