Deze twee games komen binnenkort naar Stadia

Nieuws
maandag, 05 april 2021 om 8:47
bloodstained
Lange tijd moesten we maar afwachten welke games er naar Stadia kwamen. Vaak leunden we op leeftijdsclassificaties of kleine verwijzingen op websites van uitgevers. Maar de laatste tijd lijkt Google zelf regelmatig games aan te kondigen die we binnenkort kunnen verwachten. Zo nu weer twee nieuwe games.

Floor Kids

Er zijn dus weer twee nieuwe games aangekondigd door Google vorige week. Het betreft als eerste de breakdancegame Floor Kids. Deze indie game is al enkele jaren uit op de andere platformen en laat je jouw break dance-skills tonen om af te rekenen met je tegenstanders. Op het ritme van de muziek moet je allerlei tricks uithalen om een zo hoog mogelijke score te halen. Het lijkt wat dat betreft een beetje op de skategames van de laatste jaren, in de zin dat alles draait om het halen van een highscore. Alleen dit keer vanaf een vaste plek. Je kunt het tegen AI-tegenstanders opnemen of tegen een andere speler. De game moet op 14 april, volgende week woensdag, al uit komen. Hieronder vind je de trailer.

Bloodstained: Ritual of the Night

Vorige week donderdag konden we jullie nog melden dat de game Bloodstained: Ritual of the Night naar Stadia lijkt te komen. Kort daarna kwam dus al de bevestiging. Google heeft inmiddels al aangekondigd dat we de game binnenkort mogen verwachten, zonder een datum te noemen. De game lijkt een spirituele opvolger van de Castlevania-serie en lijkt dus een typische Metroidvania-game. Je neemt het als Miriam op tegen allerlei vijanden om een kasteel binnen te dringen en je eigen leven te redden. Je lichaam kristalliseert namelijk langzaamaan. De game kent lovende recensies op de andere platformen en komt nu dus ook naar Stadia. 
Inmiddels is Outriders ook gelanceerd en de game heeft ook een launch trailer ontvangen. Deze kun je hier vinden. En heb je onze Recap van de maand Maart al gelezen? Zo niet, dan kun je ons overzicht hier alsnog vinden.