NextPlay Maart 2021 Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Specials
door Jerry Frederikdonderdag, 01 april 2021 om 20:00
NextPlay Logo Vertical Color
Het is weer tijd voor een nieuwe NextPlay Maandelijkse Recap. Waar de eerste twee maanden geen fijne start betekende voor Stadia, lijkt maart de maand te zijn waar Stadia zich herpakt. Lees snel onze recap met het belangrijkste nieuws en de nieuwste games.
De nasmaak van Februari hangt bij vele Stadia gamers nog in de mond, met de sluiting van de first party studio's als hoofdreden. Gelukkig lijkt in maart het tij te keren. Er zijn namelijk enorm veel games bijgekomen, waaronder veel day 1 releases en grote AAA games. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe games aangekondigd of ontdekt die de komende maanden naar Stadia komen. De strategiewijziging lijkt nu al zijn vruchten af te werpen.

Het grootste nieuws

Terraria komt toch nog naar Stadia: Vorige maand ontstond er nog een heuse rel rondom Terraria. De ontwikkelaar van de immens succesvolle indie game liet weten dat wegens problemen met zijn Google account de port van de game opgeschort werd. Alle nieuwssites zette dit nieuwtje in de spotlights waardoor Stadia wederom negatief in het daglicht kwam. Deze maand werd bekend dat het probleem opgelost is en de game is inmiddels zelfs al beschikbaar op Stadia. Niets aan de hand dus.
Google Stadia zelfs speelbaar op Xbox Series X: Dat Stadia draait op veel apparaten is al langer bekend. Je hebt immers alleen een Chromium browser nodig. Nu de Xbox Series X ook aan het testen is met een dergelijke browser, is ontdekt dat Stadia ook op de Xbox Series X prima draait. Zo lijkt Stadia zich nog beter te manifesteren als een goed platform om erbij te hebben.
Release van FIFA 21: Maart was eindelijk de maand waarop FIFA 21 lanceerde op Stadia. Het bleek een groot succes, want nog nooit was de multiplayer modus van een game zo groot. Matchmaking is nog steeds geen enkel probleem. De release werd ook gevierd met een community event van het Stadia Community Team.
Veel Japanse games opeens beschikbaar: De grootste verrassing van deze maand was misschien wel dat uit het niets ineens veel Japanse game series aangekondigd werden. Zo kwam Dragon Quest XI plotseling uit, werd aangekondigd dat Resident Evil vanaf 1 april op Stadia beschikbaar is, komt de YS serie eraan en ook de Legend of Heroes: Trails of Cold Steel serie komt in April beschikbaar. Het lijkt een duidelijke opmars richting de Japanse gaming markt, waar Stadia vooralsnog niet beschikbaar is.
Pre-order deal voor Resident Evil VIII: Village: Ook een grote verrassing was de plotselinge aankondiging van de Resident Evil games. Althans, we wisten al dat ze kwamen dankzij de Capcom Hack. Maar wat we niet wisten is dat Resident Evil 7 een Stadia Pro game werd en Resident Evil VIII: Village vanaf dag 1 beschikbaar is op Stadia. En wie deze game pre-ordered, krijgt een gratis Stadia Premiere Edition.

Alle gereleasde games

In maart hebben we absoluut niets te klagen gehad over games die naar het platform kwamen. Waar de toekomst van Stadia vorige maand onzeker leek, lijkt maart er voor te zorgen dat de toekomst er weer rooskleurig uit ziet. Er zijn ook 7 day one releases, wat er meteen voor zorgt dat Stadia wat dit betreft in een stijgende lijn terecht komt. Dit lijkt het grootste probleem punt aan te pakken. Hieronder vind je een overzicht van de games.
Pixeljunk Raiders (Stadia Pro) - 1 maart -  € 19,99,-
Avicii Invector (Stadia Pro) - 1 maart -€ 19,99,-
It came from space and ate our brains - 2 maart -€ 14,99,-
Monster Jam Steel Titans 2 - 2 maart -€ 39,99,-
Saints Row: The Third Remastered - 5 maart -€ 39,99,-
Monster Energy Supercross 4 - 11 maart -€ 69,99,-
Dragon Quest XI Definitive Edition - 16 maart -€ 39,99,-
FIFA 21 - 17 maart -€ 69,99,-
Doom Eternal: The Ancient Gods Part 2 - 18 maart -€ 19,99,-
Terraria - 18 maart -€ 9,99,-
Murder By Numbers - 23 maart -€ 12,99,-
Dirt 5 - 24 maart -€ 69,99,-
Kaze and the Wild Masks - 25 maart -€ 29,99,-
Trine 4: The Nightmare Prince - 29 maart -€ 29,99,-
Killer Queen Black - 29 maart -€ 19,99,-
Disco Elysium - 30 maart -€ 39,99,-
Nanotale Typing Chronicles - 31 maart -€ 19,99,-

Nieuwe aankomende games

Er zijn ook meer dan genoeg nieuwe games aangekondigd of ontdekt. Soms via officiële kanalen en soms via de verschillende leeftijdsclassificaties. Games die niet via officiële kanalen ontdekt zijn maar bijvoorbeeld via leeftijdsclassificaties of geruchten, zijn cursief gedrukt. Hieronder vind je de indrukwekkende lijst.

Dragon Quest XI: Definitive Edition - Inmiddels gereleased
Trine 4: The Nightmare Prince - Inmiddels gereleased
Ys VIII: Lacrimosa of DANA - 1 april 2021
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III - 1 april 2021
Kemono Heroes - 1 april 2021
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV - 9 april 2021
MotoGP 21 - 22 april 2021
Assassin’s Creed Valhalla Wrath of the Druids - 29 april 2021
Ys IX: Monstrum Nox - Zomer 2021
Life Is Strange Remastered - 10 september 2021
Life Is Strange: Before The Storm Remastered - 10 september 2021
Life Is Strange: True Colours - 10 september 2021
Resident Evil: ReVerse - 2021
Marvel’s Avengers: War For Wakanda - 2021
Zorro: The Chronicles - 2021
Ben 10: Power Trip - Releasedatum onbekend
DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders - Releasedatum onbekend
Darksiders II: Deathinitive Edition - Releasedatum onbekend
The Last Kids On Earth and the Staff of Doom - Releasedatum onbekend
Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster - Releasedatum onbekend
Real Farm - Releasedatum onbekend

Dit was het voor maart. Het was achteraf gezien een enorm goede maand voor Stadia. Maar april staat er nu al nog beter voor. We zijn benieuwd wat april ons allemaal gaat brengen.