Leer de Cris Tales-personages kennen in de nieuwe trailer van het spel

Nieuws
door Laura Jennydinsdag, 06 april 2021 om 15:27
cristales
Cris Tales is al eens uitgesteld, maar met een releasedatum van ‘2021’ moet het indie-ontwikkelaar Dreams Uncorporated toch wel lukken om dit jaar te verschijnen. Het laat in ieder geval in de nieuwe personage-trailer zien dat het al vergevorderd is met de ontwikkeling. Bovendien leren we meteen meer over de wereld van Cris Tales.

Indieliefdesbrief aan JRPG's 

Zelf noemt de studio het een ‘indieliefdesbrief aan klassieke JRPG’s’, maar het voegt eraan toe dat het vanuit een nieuw perspectief is. Je keuzes hebben grote invloed op de toekomst, maar tegelijkertijd schroomt de game niet om je regelmatig naar je verleden te laten kijken. Je stapt in de schoenen van tijdmagiër Crisbell en haar vrienden, die het moeten opnemen tegen de Tijdkeizerin.
Deze Tijdkeizerin is er met haar legers op uit om ingrijpende, negatieve verandering te brengen naar de fantasiewereld Crystallis en andere koninkrijken eromheen. Daar moet jij als tijdmagiër een toverstokje voor steken. Je maakt een trip door alle koninkrijken en sluit daar bondjes tegen de keizerin. Zo kun je steeds meer mensen voor je laten strijden, waarbij iedereen zijn eigen specialiteit heeft. Je hebt bovendien de tijd mee: jij kiest wat je met een vijand doet. Je kunt de schurk bijvoorbeeld de toekomst insturen, waarna hij in het heden een gif toegediend kreeg en dus noodlottig aan zijn einde komt.

Cris Tales op Stadia

Je krachten groeien en je ontmoetingen worden steeds belangrijker, elk personage verandert op basis van je keuzes en die toekomst komt in mooie, handgetekende 2D-graphics steeds dichterbij. De verwachting is dat de gameplay meer dan twintig uur is, wat vrij indrukwekkend is voor een spel met zoveel handgetekende elementen. Geen wonder dus dat hij even is uitgesteld.
In de bovenstaande trailer zie je meer van de game en zijn personages. Je kunt op veelzijdige spelwerelden rekenen waarbinnen je je turn-based gevechten uitvoert. Zo kun je in een luchtschip meevaren, door een donkere sprookjeswereld lopen of naar sloppenwijken, waar je telkens weer nieuwe zielen ontmoet die je een belangrijke les leren. Of die in ieder geval ook hun mannetje staan tegen de slechteriken van de Tijdkeizerin.
Cris Tales komt later dit jaar naar Stadia. Kijk jij uit naar deze game? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.