Indiegame Battle Billiards krijgt budget van Google voor ontwikkeling Stadia-game

Nieuws
door Jerry Frederikvrijdag, 07 mei 2021 om 12:30
stadia topman Harrison
Het is inmiddels een publiek geheim dat Google veel geld uitgeeft aan third-party-uitgevers en ontwikkelaars om games naar Stadia te krijgen. Dit doen ze niet alleen voor grote AAA-titels maar ook voor de kleinere indie-games. Battle Billiards staat nu ook op de lijst.

Battle Billiards krijgt geld voor ontwikkeling

Enkele weken geleden hield Google een Game Jam-evenement, waarbij kleine ontwikkelaars binnen een week een gameconcept moesten maken voor Stadia. Dit resulteerde in veel kleine gameconcepten, waarvan je hier een compilatie kunt zien. Eén van die games is Battle Billiards, een spel waarin je biljarten op een net iets andere manier speelt. Je speelt namelijk niet om de beurt, maar bent continue aan zet. Terwijl jouw tegenstander probeert zijn biljartballen weg te werken, kun jij hem namelijk tegenwerken door ballen in zijn baan te schieten. De ontwikkelaar heeft op Twitter laten weten dat zijn concept nu door Google gefinancierd wordt om er een game van te maken. 

Google steunt veel indie-ontwikkelstudio's

De sleutel tot succes ligt volgens Google niet alleen bij AAA-uitgevers. Dit is terug te zien in de concepten zoals de Stadia Game Jam waar deze game uit voortgevloeid is. Maar ook het Stadia Makers Program is een mooi voorbeeld, waar indie-ontwikkelaars hulp van Google gekregen hebben om hun games op de markt te brengen. Zelfs met de vrijheid om dit ook voor andere platformen te doen, zolang de game maar op dag één naar Stadia komt. Dit heeft al wat mooie indiegames opgeleverd.
Cyberpunk 2077 heeft inmiddels ook weer een flinke update gekregen. Je kunt hier de verbeteringen checken. Je vindt hier de drie nieuwe games die nu beschikbaar zijn met PlayStation Now.