Je kunt straks vrienden toevoegen op Stadia via e-mail of telefoonnummer

Je kunt straks vrienden toevoegen op Stadia via e-mail of telefoonnummer

Google maakt het binnenkort mogelijk om vrienden op Stadia toe te voegen via e-mail of telefoonnummer. Er is een update geweest van de privacy-instellingen waardoor je meer controle hebt over welke informatie anderen kunnen zien.

Vrienden toevoegen op Stadia

Je ziet nu een oranje teken bij je avatar binnen de Stadia-app. Deze kan je gidsen naar de nieuwe privacy-settings, waarbij je kunt kiezen om je gegevens aan niemand te laten zien, aan vrienden en hun vrienden of aan alle spelers. Je bepaalt daarbij wie je een vriendenverzoek kunnen sturen. Dat kan nu dus op meerdere manier dan alleen via de Stadia-gebruikersnaam. Als je iemands telefoonnummer of e-mailadres in je Google-contactenlijst hebt staan, dan kun je die mensen nu toevoegen op Stadia.

Het nieuws mag dan toevalligerwijs precies tegelijk komen met een update voor Stadia, het lijkt er niet op dat dit al is toegevoegd binnen de app. Het lijkt erop dat deze optie nog wordt uitgerold. Het is vooralsnog dus alleen mogelijk om Stadia-namen te gebruiken om vrienden op te snorren. Waarschijnlijk komt daar op die plek straks de mogelijkheid om een telefoonnummer of e-mailadres toe te voegen bij.

Je kunt straks vrienden toevoegen op Stadia via e-mail of telefoonnummer

Wil je je eigen profiel bekijken en delen, ga dan naar de Stadia-knop op Stadia.com (nadat je bent ingelogd). Je kunt dan je Stadia-naam selecteren en je profiel bekijken. Als je je profiellink met anderen wil delen, dan ga je naar de privacyinstellingen en klik je op ‘profiel delen’, waarna er een link wordt gegenereerd die je kunt doorsturen. Op datzelfde Stadia.com kun je ook terecht als je andere spelers wil zoeken.

Chatberichten sturen

Bij het geval iemand op een vriendverzoek ingaat, kun je die persoon chatberichten sturen, maar ook haar of zijn profiel bekijken. Of zelfs een notitie voor eigen gebruik bij iemand neerzetten. Je ziet dan bijvoorbeeld per game of ze goed hebben gepresteerd. De nieuwe optie om vrienden toe te voegen zal ervoor zorgen dat je nog makkelijker vrienden kan toevoegen, waardoor je waarschijnlijk sneller een gezellige groep vrienden om je heen verzamelt om mee te gamen. Het is dus alleen nog even afwachten wanneer de optie precies beschikbaar komt.

Lees meer over:
Google Stadia Stadia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer