Nanotale: Typing Chronicles komt op 31 maart naar Stadia

Nieuws
maandag, 22 maart 2021 om 19:35
NanotaleTypingChronicles
Hij valt onder de Stadia Makers-games en hij komt nu eindelijk uit op het platform: Nanotale. Nanotale: Typing Chronicles is een rpg waarin je zelf moet tikken, precies zoals het geval is in zijn voorganger Epistory: Typing Chronicles.

Nanotale

In Nanotale staat de wereld op het punt om compleet te worden verwoest, omdat het magische hart steeds zwakker wordt. Als Rosalind, een Archivist, moet je op avontuur in een magische wereld om planten en stenen te verzamelen die je in een catalogus zet. De bedoeling is om hiermee de geheimen te onthullen waarmee de aarde hopelijk kan worden gered.
De gameplay bestaat deels uit role playing-elementen en typen. Zo heb je interacties met andere spelers, moet je puzzels oplossen en kun je magie inzetten om vijanden een kopje kleiner te maken. Dat typen is enorm ver doorgevoerd, want je moet van de menustructuur tot de bewegingen en aanvallen volledig zelf typen wat je wil dat er gebeurt. Dat moet je waarschijnlijk wel in het Engels doen, want de voorganger is ook niet gelokaliseerd naar Nederland.

Epistory

De verwachtingen zijn hooggespannen, want voorganger Epistory gooide hoge ogen. Door sommige platforms is het uitgeroepen tot indiegame van het jaar, anderen roemen het spel vooral om de mooie 3D-graphics. Geen wonder, want ontwikkelaar Fishing Cactus heeft een indrukwekkende papercraft-wereld gemaakt. Bovendien past het spel zich aan op je tiksnelheid, waardoor je ook een toffe game-ervaring hebt als je niet 100 woorden per minuut en tien vingers blind kan typen.
Als je benieuwd bent naar Epistory, dan kun je die nu op Stadia Pro spelen. Daar is hij sinds anderhalve maand te vinden, ongetwijfeld in aanloop naar de release van Nanotale. Het komt er al bijna aan, dus je hebt nog een week om Epistory uit te spelen. Dat kost je waarschijnlijk vijf tot zes uur. Nanotale: Typing Chronicles verschijnt 31 maart op Stadia.