Nog een nieuwe game deze week: Racegame Dirt 5 nu beschikbaar

Nieuws
donderdag, 25 maart 2021 om 12:15
hero dirt5 5f5b38eaae50b
Het is een drukke week voor Stadia. Waar eerder deze week al bekend wat dat de Resident Evil reeks naar Stadia komt en plotseling Murder By Numbers beschikbaar kwam, is er nu nog een verrassing. Ook de racegame Dirt 5 is nu beschikbaar.
Dirt 5 is op de andere platformen al langer uit, namelijk sinds November vorig jaar. De Google Stadia versie stond gepland voor dit jaar. We wisten alleen tot gisteren niet wanneer deze dan wel zou komen. Plotseling is de game dus verschenen, zoals wel vaker het geval. Dirt 5 is de volgende Codemasters racegame die naar Stadia komt. In de Dirt serie staat vooral off-road racen centraal. Er is nu voor vrijwel iedere race liefhebber een optie. Je kunt de game nu aanschaffen voor € 69,99,- Hieronder vind je nog een gameplay trailer om te kijken of het iets voor je is.

Codemasters nu onderdeel van EA

Codemasters is de grootse uitgever van racing games. Ze hebben veel series in hun aanbod, zoals F1 2020, Dirt en Grid. Vooralsnog is Codemasters een voorstander van Stadia. Eind vorig jaar werd de uitgever overgenomen door EA. Alhoewel EA ook zeker games op Stadia gelanceerd heeft, zijn niet alle EA games beschikbaar. Het lijkt erop dat, ondanks de overname, EA gewoon de ruimte geeft aan Codemasters om hun games op het platform uit te brengen. 
Eén van de andere games die deze week uitgekomen is, heet Murder By Numbers. In deze puzzelgame is het aan jou om een aantal moorden op te lossen. Je leest hier meer. En ook de Life Is Strange serie komt naar Stadia, zoals vorige week bekend werd gemaakt. Je leest er hier meer over.