Monster Boy bevat nu State Share en Crowd Choice

Nieuws
woensdag, 21 april 2021 om 17:38
monster boy stadia 5f58e8bfc6f12
Monster Boy op Stadia is nog beter geworden, want je kunt er nu State Share en Crowd Choice in gebruiken. Daarnaast is het gebruik van de GPU verbeterd, wat sowieso positieve invloed heeft op de game, ook zonder State Share en Crowd Choice.

State Share

State Share is de cloudfunctie van Google Stadia waarmee je opslagmoment deelt met andere gamers. We hebben dit eerder gezien in de Hitman-games en andere Stadia-titels en nu komt het naar Monster Boy. State Share betekent dat werkelijk alles wordt opgeslagen, dus je moeilijkheidsgraad maar ook de outfit en wat je verder aan wapens bij je hebt. Die ‘state’ wordt gedeeld met andere gamers, die dan verder kunnen spelen waar jij bent gebleven met precies dezelfde omstandigheden. Crowd Choice is een iets kleinere functie, waarmee je een mini-enquête kunt maken om het publiek tijdens een stream te laten kiezen bij een probleem in het spel.
De functies zijn toegevoegd om beter te laten zien wat Google Stadia uniek maakt, zeker nu er steeds meer games op het platform komen die ook op andere consoles of PC speelbaar zijn. Bovendien ziet het er niet naar uit dat er nog veel Stadia-only-spellen komen, nu Google een belangrijke ontwikkelstudio heeft gesloten. Echter kan een dienst als Stadia juist met functies als State Share en Crowd Choice opvallen bij het grote publiek dat bijvoorbeeld graag naar gamestreamers kijkt, waardoor het zeer positief is dat deze mogelijkheden nu naar een geliefde game als Monster Boy and the Cursed Kingdom komt.

Monster Boy and the Cursed Kingdom

We schreven eerder in onze recensie van Monster Boy and the Cursed Kingdom al dat het één van de beste platformers is op Stadia. Het spel bevat een rijke spelwereld waarin je urenlang kunt ontdekken. Bovendien kun je je personage maar blijven upgraden met allerlei toffe vaardigheden. Het spel is grafisch gezien prachtig en er worden in elk level meerdere lagen aan opbouw toegepast. Aan de andere kant is de game niet perfect: er zitten wel wat golfbewegingen in waar het gaat om de moeilijkheidsgraad.