Stadia-vice president en productdirecteur John Justice stapt op

Nieuws
door Laura Jennywoensdag, 05 mei 2021 om 19:30
JohnJusticeweg
Eén van de gezichten van Stadia vertrekt geheel bij Google. Het gaat om topman John Justice, die fungeerde als vice president en productdirecteur. Dit schrijft The Information.
Het nieuws is inmiddels ook bevestigd door Google (via 9to5Google) met de uitspraak: “We kunnen bevestigen dat John niet langer bij Google werkt en we wensen hem succes met zijn volgende stap.” Waarom hij het bedrijf verlaat, dat is onbekend. Wel lijkt het een volgend negatief punt voor Stadia, dat het laatste half jaar maar weinig positief in het nieuws is. Google lijkt de dienst steeds meer uit te kleden.

Een nieuwe klap voor Stadia

Zo heeft het eerder al zijn belangrijkste ontwikkelstudio voor Stadia-games gesloten en zijn er meer topmensen weggegaan (Jade Raymond bijvoorbeeld). Ook heeft Google zelf al laten ontvallen dat het hoopt dat andere bedrijven mooie dingen kunnen maken met de technologie. Tegelijkertijd is het nog niet van zijn belofte afgeweken om meer dan honderd games naar het platform te brengen in 2021. Ook wordt de dienst nog steeds geüpdatet, want recentelijk is er -eindelijk- een zoekbalk aan Stadia toegevoegd.
Alleen is het nu dus vooral aan derde partijen om hun games ook voor Stadia te ontwikkelen. Zo zagen we laatst al dat Terraria na veel gesteggel toch naar de dienst kwam en verschijnt ook Resident Evil Village binnenkort op Stadia. Hoewel dat allemaal positief klinkt voor de toekomst van het platform, lijkt het uithollen van de organisatie achter Stadia de toekomst toch iets minder rooskleurig te maken.

Vertrek John Justice

John Justice was echt één van de gezichten van Stadia, samen met Phil Harrison. Werden er interviews gegeven, dan was het vaak Justice die de antwoorden gaf. De onderstaande video is een van de laatste grote mediamomenten die Justice had. Een opvallend interview, want hierin zegt hij dat ze juist meer in-house games wilden gaan ontwikkelen, terwijl twee maanden later een grote stekker werd getrokken uit de dienst door juist de eigen studio's te sluiten.
Wat vind jij van deze ontwikkelingen ten aanzien van Stadia? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.