Veel nieuwe content voor Marvel's Avengers onderweg, Hawkeye nu beschikbaar

Nieuws
vrijdag, 19 maart 2021 om 12:15
Avengers assemble 1 5f48c7729f171
Groot nieuws voor de game Marvel's Avengers. Voor wie dacht dat het over en uit was met de game, is het tegendeel bewezen. Er is nieuwe content beschikbaar vanaf nu maar de plannen voor 2021 zijn ook uit de doeken gedaan. En die bewijzen dat de ontwikkelaars nog lang niet klaar zijn met de game.

Nieuwe content voor Marvel's Avengers

Gisteren tijdens een digitale live show van Square Enix zijn de plannen voor Marvel's Avengers uit de doeken gedaan. Het bevestigt nog maar eens dat de game nog echt niet opgegeven wordt. Als eerste kunnen we vanaf nu aan de slag met de nieuwe contentupdate. Centraal in deze staat de nieuwe held Hawkeye inclusief een geheel nieuwe verhaallijn. In een War Table vorige maand werd al meer van Hawkeye getoond. Uiteraard is dat niet het enige wat nieuw is in patch 1.5.0. Het is vanaf nu namelijk ook mogelijk om de campaign opnieuw te spelen, iets wat vanaf dag 1 al gevraagd werd. Daarnaast kun je nu de HARM room, waar je simulaties van gevechten kunt naspelen, zelf customizen. Zo kun je zelf de uitdagingen bepalen. Vergeet ook niet een gratis Ms. Marvel outfit te claimen. Uiteraard zijn er verder nog legio aan bug fixes, die je hier terug kunt vinden.

Plannen voor 2021 bekend, inclusief een uitbreiding

Misschien wel het beste nieuws van gisteren, is de roadmap voor 2021. Deze is namelijk aanzienlijk. Er komen meerdere contentupdates, maar misschien nog het meest interessante is een uitbreiding voor de game. Deze uitbreiding focust zich op Black Panther en het fictieve land Wakanda. Black Panther is inmiddels een geliefd personage bij de fans, maar nadat acteur Chadwick Boseman, die de rol in de film vertolkte, overleed was onduidelijk wat de plannen nu waren met toekomstige Black Panther-content. Inmiddels is dus duidelijk dat er dus een geheel nieuwe uitbreiding op de game komt, zoals in bovenstaande trailer te zien. Het maximale level wordt verhoogd, een nieuwe hero Black Panther wordt toegevoegd, een nieuwe villain genaamd Klaw en diverse nieuwe gebieden en missies zijn te spelen. Hieronder vind je de gehele roadmap.

Kritiekpunten 

Zoals je ziet, zijn er tussendoor ook nog meerdere gratis contentupdates gepland. Eén van de kritiekpunten is de eenvoudige end-game, maar dit hoopt de ontwikkelaar met bovenstaande contentupdates duidelijk aan te pakken. Zo wordt Marvel's Avengers beetje bij beetje de game die het eigenlijk vanaf dag 1 had moeten worden. De vraag is nu of dit gaat leiden tot een terugkeer van de meeste spelers, want op alle platformen heeft de game een enorm laag spelersaantal. De tijd zal het ons leren, maar aan de content ligt het in ieder geval niet.
Inmiddels is ook duidelijk wanneer Disco Elysium naar Stadia komt. Het goede nieuws? Binnen twee weken. Lees hier de details. En Dragon Ball Xenoverse 2 heeft Stadia exclusieve features gekregen. Lees daarvoor hier meer.