Disco Elysium komt eind deze maand naar Stadia

Nieuws
donderdag, 18 maart 2021 om 12:30
disco elysium
Dat Disco Elysium naar Stadia zou komen wisten we al. Hier hebben we jullie eerder al over bericht. Ook wisten we dat de game voor maart gepland stond, maar nu hebben we een exacte datum.

Disco Elysium 

Enkele weken geleden werd bekend dat Disco Elysium naar Stadia zou komen, samen met de next-gen consoles. Een exacte datum werd nog niet gegeven, maar deze is er nu wel. Vanaf 30 maart kunnen we met de game aan de slag, zo maakt de ontwikkelaar in een trailer bekend. Na een rustige januari en februari maand, lijkt in maart de stroom aan nieuwe games weer op gang te komen. Hieronder vind je de trailer.

Old school RPG met een twist

Disco Elysium haalt inspiratie uit old school isometrische RPG's zoals Baldur's gate en Icewind Dale. Alleen waar deze games zich in een high fantasy setting afspelen, gooit Disco Elysium het over een hele andere boeg. Je bent een detective die een reeks moorden moet onderzoeken in een modernere setting. Dit betekent dat je veel dialogen gaat voeren en je statistieken gaan hier heel belangrijk in zijn. Disco Elysium is één van de meest geprezen indie RPG's van de laatste jaren, dus een mooie toevoeging voor Stadia.
Assassin's Creed Valhalla heeft inmiddels ook nieuwe content gekregen. Mocht je de game nog spelen, lees dan hier welke nieuwe mogelijkheden er zijn. En mis ook de kortinsgactie niet voor de Stadia Premiere Edition. Lees hier de details.