Google: Stadia is "springlevend" ondanks de recente vertrekken

Nieuws
maandag, 17 mei 2021 om 17:00
Stadia 7
Na het plotselinge nieuws van 1 februari waarin Google aankondigde dat de first party studio's gesloten werden en ze zich volledig gingen focussen op games van derde partijen, kwam Stadia veelvuldig negatief in het nieuws. Een vertegenwoordiger van Google laat nu weten dat we ons geen zorgen hoeven te maken, Stadia is springlevend.

Stadia is "springlevend"

Dit horen we uit monde van Nate Ahearn bij Gamesindustry.biz, die nu de titel 'Developer marketing lead' heeft. Dit bericht volgt na de vele berichten dat voormalig Stadia-personeel nu andere banen gevonden heeft bij andere bedrijven, waaronder de nieuwe ontwikkelstudio van Jade Raymond. Echt bijzonder is het niet, want het was 1 februari al bekend dat er geprobeerd zou worden om voor het personeel een nieuwe plek binnen Google te vinden. Sommigen hebben een andere keuze gemaakt.
Hij geeft verder aan dat Google goed op schema ligt om minimaal honderd games in 2021 te lanceren. Dat is goed te merken, omdat AAA-titels als Hitman III, Outriders en Resident Evil Village vanaf dag één op Google Stadia beschikbaar waren. Verder stelt hij dat het Stadia-team nu geleid wordt door Dov Zimring, één van de sleutelpersonen binnen het ontwikkelteam die vanaf de Project Stream-tijd al bij het project betrokken was.

Extra focus op games van derde partijen

De strategiewijziging die Google op 1 februari doorgevoerd heeft, had dus meteen effect. Zo is het aantal games dat op Stadia beschikbaar kwam flink toegenomen. Daarnaast wil Google meer investeren in het 'Stadia Makers Program', waarmee ze kleine ontwikkelaars helpen hun games naar Stadia te brengen. Nate Ahearn benadrukt dat ze hiermee ontwikkelaars zeker niet onder druk zetten, maar juist helpen om games ook vanaf de eerste dag naar Stadia te brengen zonder te eisen dat ze andere platformen links laten liggen. Wat vind jij van deze ontwikkelingen?
Heb je de nieuwste toevoegingen van GeForce Now al gezien? Deze kun je hier checken. En deze grote game lijkt dan toch zijn weg naar Stadia te vinden.