Waarom wij uitkijken naar de aankomende afsluiter van Hitman

Nieuws
woensdag, 20 januari 2021 om 16:19
HITMAN3 Article Tile 1 5f588497cd990
Het is ein-de-lijk zo ver, want Hitman 3 is er. We hebben even moeten wachten op de afsluiter van de trilogie, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Dit is waarom wij enthousiast zijn voor de game.

De eerste twee delen zijn geweldig

Indringende gameplay, exotische locaties en een ietwat illegale baan waarvan we stiekem dromen. De Hitman-franchise, ontwikkeld door het Deense IO Interactive, viert dit jaar zijn 21ste verjaardag en doet dat met de uitgave van het derde deel van de populaire games. Bij Hitman weet je ongeveer wat je krijgt en dat is eigenlijk altijd goed, zelfs toen Agent 47 een uitstapje maakte naar het puzzelgenre op mobiele apparaten met Hitman Go.

Zes toffe nieuwe locaties

Hitman 3 zet je wederom in de schoenen van Agent 47. De sluipmoordenaar reist de hele wereld over om in opdracht van anderen mensen om te leggen. Ditmaal doet hij dat onder andere op zes nieuwe locaties: Dubai, Dartmoor, Berlijn, Chongqing, Mendoza en Roemenië. Zeker nu we zelf even niet op reis kunnen, is het extra tof om de virtuele koffers te pakken en met Agent 47 naar de mooiste plekken op aarde te reizen.

De game heeft State Share

Hitman 3 markeert de eerste keer dat een spel volledig gebruikmaakt van State Share. Hiermee deel je niet een screenshot of een video van je gameplay, maar je hele game-moment. Kortom: een heel scenario kan worden gedeeld met vrienden die het spel ook hebben op Google Stadia. Zij kunnen vervolgens vanaf dat moment spelen en bijvoorbeeld jouw goede prestatie nóg beter doen.
Wil je van State Share gebruikmaken? Je hoeft hier alleen de Capture-knop op je controller voor in te drukken en Stadia doet de rest: je volledige game zoals hij op dat moment is - dus ook met de wapens die jij dan draagt - wordt opgeslagen. Je kunt dat vervolgens delen met een andere Stadia-speler. Goed om te weten: je voortgang wordt niet opgeslagen en je verdient ook geen achievements wanneer je de State Share van een ander speelt.

De launchtrailer is zinderend

Het lijkt een videoclip of een promotiefilmpje voor een festival, maar het is eigenlijk reclame voor iets anders om naar uit te kijken: Hitman 3. De launchtrailer moet gamers eraan helpen herinneren hoe laat het is en dat doet hij op zeer charmante wijze. Hij is net vers van de pers en het bekijken waard, ook als je het spel allang hebt gepre-orderd:
De stealthy game Hitman 3 verschijnt 20 januari op Stadia, pc, Nintendo Switch, PlayStation 4/ 5, Xbox One en Xbox Series X/S.