Leeftijdsclassificatie gespot voor deze nieuwe Stadia game

Nieuws
doorJerry Frederikzondag, 16 mei 2021 op 8:00
Leeftijdsclassificatie gespot voor deze nieuwe Stadia game
De leeftijdsclassificaties van PEGI, ESRB en USK zijn bronnen van informatie geweest de afgelopen maanden als het aankomende Stadia games betreft. Alhoewel Google de laatste regelmatig zelf nieuwe games aankondigt, is er soms toch nog een verrassing te vinden.
De YouTube GemStadia heeft namelijk een nieuwe game gevonden waarvan we nog niet wisten dat deze naar Stadia kwam. Het betreft een game die duidelijk voor kinderen bedoeld is, gezien de minimale advies leeftijd van 0. Het betreft 'Blaze and the Monster Machines: Axle City Racers', een game op basis van een Nickelodeon tv serie. Wanneer de game komt is nog niet duidelijk, want soms duurt het enkele dagen maar soms ook enkele dagen. Daarnaast is het ook geen garantie dat de game überhaupt komt. Zo lijkt Football Manager 2021 toch echt niet meer te komen, terwijl deze meerdere malen een classificatie gehad heeft.

Meer games voor kinderen onderweg

Aangezien Stadia makkelijk te spelen is op smartphones, lijkt het ook een ideaal platform om games voor kinderen op uit te brengen. Het valt ook op dat er veel meer van dit soort games onderweg zijn. Zo komen er mogelijk Paw Patrol games aan, komt The Last Kids On Earth naar Stadia en is Spongebob een Pro game geweest. Toevallig allemaal games van Nickelodeon. Zou Stadia misschien een deal met Nickelodeon gemaakt hebben? Een abonnementsdienst a lá Ubisoft Plus zou niet eens een heel gek idee zijn voor ouders van jonge kinderen. Uiteraard is dit simpelweg speculatie. De tijd zal het ons leren.