Langst claimbare game verdwijnt van Stadia Pro: dag PUBG

Nieuws
dinsdag, 10 augustus 2021 om 15:48
PUBG Stadia Key Art 5f69d5dca42a1
Hij gaat de boeken in als de langst claimbare game op Stadia Pro: PUBG. PlayerUnknowns Battlegrounds gaat er nu echter van af. Er zijn sinds de lancering van Stadia in 2019 al bijna 100 games kiesbaar gemaakt binnen het Stadia Pro-abonnement, waaronder PUBG.

Langst claimbare game verdwijnt

PUBG stond er niet al vanaf het begin op, want deze battle royale-titel werd er in april 2020 op gezet. Het is voor veel Stadia-gamers dan ook de game die ze associëren met lockdown en een veranderende wereld, want in april vorig jaar werd het pas echt duidelijk hoe gevaarlijk het coronavirus werkelijk is. Inmiddels zitten we daar nog altijd middenin, maar is het na 16 maanden wel tijd voor het spel om Stadia Pro te verlaten. Spijtig, want we waren juist zo gecharmeerd van het feit dat alle grote seasonpasses ook beschikbaar waren voor Stadia. 

PUBG

Het populaire PlayerUnknowns Battlegrounds was al die tijd gratis te spelen op Google Stadia Pro. In PUBG duik je samen met 99 anderen de map op en het is de bedoeling om als laatste over te blijven. Het spel telt 16 miljoen dagelijks actieve gebruikers en is recentelijk nog voorzien van één van de grootste functies uit Call of Duty: Warzone, namelijk de optie om terug te keren na de dood. Kortom, een tweede kans. Dat kan wel maar op één map, namelijk de 8x8-map Taego.

Vertrek van Stadia Pro

PUBG is niet helemaal perfect op Stadia, dus aan de andere kant is het geen ramp om hem uit het Pro-aanbod te zien vertrekken. Er werd namelijk toetsenbord en muis-matchmaking verwijderd in september 2020. PUBG is sinds 1 augustus stilletjes verwijderd van Stadia Pro, samen met Orcs Must Die 3 en Hotline Miami 2, al stonden die allebei lang niet zoveel dagen op Stadia Pro. Geen zorgen trouwens als je PUBG al hebt ingewisseld of aangeschaft, want dan blijft de game volledig speelbaar. Je kunt hem als nieuwe speler ook nog gewoon kopen, maar dat kost je wel 30 euro.