Nieuwe trailer van Far Cry 6 toont meer van het verhaal

Nieuws
donderdag, 09 september 2021 om 12:37
farcry6
Het inmiddels flink uitgestelde Far Cry 6 komt er na jaren wachten eindelijk aan. Dat bewijst ook de nieuwe trailer van het spel, waarin we meer zien van het spel, met de focus op het verhaal. Giancarlo Esposito speelt de grote vijand van het spel en we zien dan ook veel van hem in deze trailer.

Anton Castillo

Esposito, bekend van Breaking Bad, vertolkt in deze game de rol van dictator Anton Castillo die het te stellen heeft met een groep guerrilla-strijders die hem het liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen. Dat ze daar harde actie op ondernemen, dat wordt al in de eerste seconden van de trailer duidelijk. Jij speelt in deze game de leider van de guerrilla-strijders: Dani Rojas.
Het spel speelt zich af op het eiland Yara, een fictief eiland dat doet denken aan Cuba. Vergis je niet, dat het op een eiland speelt wil niet zeggen dat het een kleine spelwereld is. Je kunt in deze zesde Far Cry de grootste spelwereld van de franchise tot nu toe verwachten.

Far Cry 6

Wat wij vooral hopen is dat het studio Ubisoft Montreal er weer een visueel spektakel van maakt. Eerdere Far Cry-games voelen soms net als een vakantie, door de rijkgevulde, verre buitenlanden waar je heen wordt gestuurd. Dat die mooie oorden vaak het toneel zijn van enorm veel intrige, actie en verraad wordt elke keer weer bewezen in deze geliefde franchise.
Onze IGN Benelux-collega’s kregen de kans om te spreken met Narrative Director Navid Khavari van Ubisoft. Ze voelden hem onder andere aan de tand over wat we kunnen verwachten van de badguy van het stuk: “Ik denk dat Anton goed beseft wat hij doet, maar dat hij zichzelf absoluut niet als de slechterik van het verhaal ziet. Bij het ontwikkelen van een personage probeer ik mezelf ook vooral voor te houden dat elk persoon een eigen hartslag en zijn of haar beweegredenen heeft. Zijn vader was ook een dictator die verdreven is, dus hij ziet het als een noodzaak om sterk op te treden als een voorbeeld voor zijn zoon”.
De Far Cry-serie bestaat sinds 2004 en heeft al tientallen miljoenen stuks verkocht. Far Cry 6 verschijnt op 7 oktober op Stadia, PlayStation 4 en 5, pc, Xbox One en Series X/S en Luna.