Duik in de Schandalige Achtergrond van Prins Andrew's BBC-Interview met Netflix's 'Scoop'

Films & Series
vrijdag, 05 april 2024 om 2:10
scoop
Scoop: Achter de Schermen van het BBC-interview dat Prins Andrew ten Val Bracht.
De Netflix-film Scoop is een aangrijpend Brits biografisch drama. De film, geregisseerd door Philip Martin, vertelt het verhaal achter de schermen van het BBC-televisie-interview met Prins Andrew. Dit interview, geleid door presentator en journalist Emily Maitlis, was een keerpunt in de geschiedenis en leidde tot de ondergang van Prins Andrew.
De film concentreert zich op de vrouwen van het Newsnight-team, die onderhandelden met het Buckingham Palace-establishment om het “scoop van het decennium” te krijgen. Dit interview, dat zich richtte op Prins Andrews relatie met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein en beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige, veroorzaakte een schandaal. Prins Andrew ontkende de beschuldigingen en trof in 2022 een buitengerechtelijke schikking van £12 miljoen.
Het interview werd later omschreven als “niet alleen een auto-ongeluk, maar eerder een vliegtuig dat in een olietanker crashte, een tsunami veroorzaakte en een nucleaire explosie teweegbracht.
  • Gillian Anderson speelt Emily Maitlis, de presentator van het interview.
  • Billie Piper speelt Sam McAlister, de interviewboeker van het prestigieuze actualiteitenprogramma.
  • Keeley Hawes neemt de rol van Amanda Thirsk, de voormalige privésecretaris van Prins Andrew, op zich.
Andere castleden zijn onder meer Romola Garai, Charity Wakefield, Paul Popplewell, en Lia Williams .
De film is gebaseerd op het boek “Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews” van voormalig Newsnight-redacteur Sam McAlister. Het scenario is geschreven door Peter Moffat. De opnames begonnen begin 2023 en de film wordt geproduceerd door The Lighthouse Film & Television en Voltage TV .
Scoop (2024) on IMDb
Scoop belooft een intrigerend kijkje achter de schermen van een van de meest spraakmakende interviews in de recente geschiedenis en is nu hier te zien op Netflix. Wil je dagelijks weten wat nieuw is op Netflix of op de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.