Stadia-hardware weer in prijs verlaagd, dit kost de Premiere Edition-bundel nu

Nieuws
door Laura Jennymaandag, 09 augustus 2021 om 11:43
Google Stadia lifestyle
Google Store en Stadia hebben een nieuwe prijskaart gehangen aan de Stadia Premiere Edition-bundel. Het gaat om een permanente prijsverlaging van 99,99 dollar naar 79,99 dollar. De Premier Edition Bundel bestaat uit een Stadia-controller met een Chromecast.
De Premiere Edition-bundel bestaat uit een Chromecast Ultra waarmee je zelfs een niet-smart-tv toch smart kunt maken. Je kunt met een Chromecast content streamen vanaf je telefoon, waaronder Netflix of andere streamingdiensten. Uiteraard is hij niet voor niets deel van de Stadia-bundel: je kunt met Chromecast Ultra ook games streamen. Er zit zelfs een adapter met ethernetport bij, waardoor je hem direct op het internet kunt aansluiten. Dat betekent dat je minder kans hebt op ruis op de lijn. 

Premiere Edition

Naast de Chromecast bevat de bundel de witte Stadia-controller, waarvan je gebruik kunt maken via wifi en waarmee je direct Stadia kunt spelen (in combinatie met de Chromecast Ultra). Deze controller bevat ook een Google Assistant-knop, waardoor je de spraakassistent van Google vragen kunt stellen en activiteiten kunt laten uitvoeren.
Naast de controller en Googles krachtigste Chromecast-stick laat Premiere Edition je een maand lang gamen met het zogenaamde Stadia Pro-abonnement. Dat wil zeggen dat je gamet met een hoge 4K-resolutie, 5.1-surround-geluid en je krijgt maandelijks gratis spellen waarmee je je gamebibliotheek al vanaf het begin kan aanvullen. 
Stadia-controllers
Stadia-controllers

Google Store

De Google Store is ook in Nederland online. Je kunt de Premiere Edition-bundel daar vinden voor een bedrag van 79,99 euro. Eerst was deze 99,95 euro. Sterker nog, eigenlijk was hij 120 euro, maar vorig jaar ging hij al twintig euro in prijs omlaag. Nu is daar dus nog eens 20 euro bijgekomen. 
Hoewel veel gamers een prijsverlaging toejuichen, is het tegelijkertijd volgens sommigen een teken dat Google te weinig vertrouwen heeft in Stadia en het nu maar ‘in de uitverkoop’ zet. Met straks in november weer singles day en black friday in aantocht zijn we benieuwd of die mensen gelijk krijgen, en of de Premiere Edition dan nog meer in prijs daalt. 
Wil je meer weten over onze ervaringen met Google Stadia? Lees dan hier onze review. Laat ook van je horen in de PlayStadia-groep op Facebook.