Deze 4 grote JRPG's komen binnenkort naar Stadia

Nieuws
vrijdag, 26 maart 2021 om 12:15
Stadia Blog Post NIS America Games Announce March 25
Het was al een bijzonder drukke week voor Stadia, met veel aankondigingen en nieuwe games. Maar de koek was nog niet op, want er zijn inmiddels nog eens vier games aangekondigd. Twee van de meest populaire Japanse gameseries gaan hun opwachting maken op Stadia.

Nieuwe games voor Stadia

De eerste serie die het betreft is de Ys-serie. De games Ys VIII: Lacrimosa of DANA Ys IX: Monstrum Nox komen namelijk naar Stadia. Deze serie begon al in de jaren '80 en gaat dusdanig ver terug dat je deze op de NES of Sega al kon spelen. Deze serie is als grondlegger van de moderne JRPG's enigszins met de tijd meegegaan maar oogt soms wat ouderwets, met name door de turn based combat en graphics. Maar wie daar doorheen prikt kan met de veelgeprezen games YS VIII en YS IX twee pareltjes ontdekken. YSVIII is vanaf 1 april al beschikbaar en YS IX komt in de zomer. Hieronder vind je twee trailers van de games.

Ook Trails of Cold Steel arriveert

De volgende JRPG-serie is wat nieuwer. Alhoewel de games eigenlijk een spin-off zijn van de Legend of Heroes serie, is er met Trails of Cold Steel al enige jaren een nieuwe succesvolle serie games neergezet. Ook razend populair in Japan, deze games spelen zich af in de Erebonian Empire waar je een oorlog uit gaat vechten met jouw team. Die doe je als studenten van de Thors Military Academy in een turn-based gevechtssysteem. Trails of Cold Steel III komt ook vanaf 1 april uit en Trails of Cold Steel IV komt al vanaf 9 april. Hieronder vind je de trailers.

De weg ligt open voor Japan

De laatste maand lijkt er enorm aan de weg getimmerd te zijn om ook voor Japanse gamers Stadia aantrekkelijk te maken. Met de aankondiging van Resident Evil eerder en de ontdekking van Shin Megami Tensei kan het bijna niet missen. Maar ook in het Westen zijn al deze games populair, dus ook voor ons is er reden genoeg om te juichen. Het lijkt erop dat Stadia na het sluiten van de eigen gamestudio en de kritiek die daarop volgde, met het beste antwoord komt. Games, games, games, games. We wachten af wat nog meer onze kant op komt.
Gisteren kwam ook plots Dirt 5 nog eens uit. Lees hier het laatste nieuws daarover. En ook de Life is Strange serie komt naar Stadia. Daarover vind je hier meer.